Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MERSİN BÜYÜKŞEHİR ‘TS EN ISO 50001 ENERJİ YÖNETİM SİSTEMİ BELGESİ’Nİ ALDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ilk

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ilk kez aldığı ‘TS EN ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Belgesi’, Büyükşehir Belediyesi bürokratları tarafından, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e takdim edildi. Mersin Büyükşehir, ‘TS EN ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi’ kapsamında Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde mevcut enerji kaynaklarını verimli kullanmayı, enerji tasarrufu sağlamayı, enerji performansını sürekli olarak iyileştirmeyi ve enerji maliyetlerini düşürmeyi hedefliyor.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi için ilk olan bu belge, Entegre Yönetim Sistemi kapsamında sahip olduğu 5. belge özelliği taşıyor.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ilk kez aldığı ‘TS EN ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Belgesi’, Büyükşehir Belediyesi bürokratları tarafından, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e takdim edildi. Mersin Büyükşehir, ‘TS EN ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi’ kapsamında Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde mevcut enerji kaynaklarını verimli kullanmayı, enerji tasarrufu sağlamayı, enerji performansını sürekli olarak iyileştirmeyi ve enerji maliyetlerini düşürmeyi hedefliyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi için ilk olan bu belge, Entegre Yönetim Sistemi kapsamında sahip olduğu  5. belge özelliği taşıyor.

 

Belge Başkan Seçer’e takdim edildi

‘TS EN ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Belgesi’, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e; Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Olcay Tok, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Rıza Özdemir, Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Leyla Karataş Şahin ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Kalite Yönetimi ve Kent Araştırmaları Şube Müdürü Ezgi Başer tarafından takdim edildi.

 

Mersin Büyükşehir yönetim sistemlerine bir yenisini daha kattı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kurumsal gelişime verdiği önem ile yaptığı çalışmalar doğrultusunda TSE tarafından belgelendirilen 4 Yönetim Sistemi Belgesi’ne sahip bulunuyor. Mersin Büyükşehir; vatandaşların memnuniyetini ön planda tutmak, beklenti ve isteklerini karşılamak, personelin daha etkin ve verimli çalışmasını sağlamak ve belediyeyi sistemlerle yönetmek amacıyla hayata geçirilen TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, TS EN ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi, TS ISO 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi ve TS ISO 39001 Yol Trafik Güvenliği Yönetim Sistemleri belgelerine sahip bulunuyor.

 

Mersin Büyükşehir; kurumsallaşma yolunda yapmış olduğu çalışmalar kapsamında; ‘5627 Sayılı Enerji Verimliliği Kanunu’ ve ‘Enerji Kaynaklarının ve Enerjinin Kullanımında Verimliliğin Artırılmasına Dair Yönetmelik’ ile toplam inşaat alanı 10 bin metrekare veya yıllık enerji tüketimi 250 TEP (ton eşdeğer petrol) ve üzeri olan kamu binaları için, en geç 2023 yılı sonuna kadar TS EN 50001 Enerji Yönetim Sistemi Belgelendirmesi zorunluluğu gereğince, Mersin Şehirlerarası Otobüs Terminali (MEŞOT) TS EN ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi için 2023 yıl içinde çalışmalara başladı. Türk Standartları Enstitüsü tarafından 5-7 Aralık 2023 tarihlerinde yapılan dış tetkik sonucunda 5. belgesi olan TS EN ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Belgesi’ni bünyesine kazandırdı.